Érintésvédelem

_0007_érintésvédelem

Tudjuk, hogy az elektromos berendezésekkel kiemelten óvatosan kell bánni, mert az élőszervezetre veszélyes hatásokat tudnak gyakorolni. Mint minden, amit használunk ugyan úgy az elektromos berendezéseink is sérülnek és meghibásodnak. Ránk nézve az áramütés esélye jelenti a legnagyobb veszélyt. Hogyan tudunk ez ellen védekezni? A válasz nagyon egyszerű: érintésvédelemmel!

Az érintésvédelmi felülvizsgálatokat jogszabályban előírt gyakorissággal kell ellenőriztetni!

Milyen érintésvédelmi vizsgálatokat ír elő kötelezően a 14/2004.(IV. 19.) FMM rendelet?

  • Áramvédő kapcsolok ellenőrzése havonta
  • Hordozható villamos kézi gépeket évente kell ellenőriztetni
  • KLÉSZ hatálya alá tartozó épületeket 6 évente kell felülvizsgáltatni
  • Minden más villamos berendezést 3 évente szükséges felülvizsgálni

Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatok azért fontos, hogy megelőzzük az áramütést vagy más balesetet az elektromos berendezések meghibásodása miatt. Az érintésvédelmi felülvizsgálat során méréseket végzünk, ezeket egy hivatalos jegyzőkönyv formájában dokumentálunk.

Az érintésvédelem az Ön biztonságát szolgálja!

Ne feledje, hogy egy üzemzavar akár életveszélyes is lehet! Elég lehet egy óvatlan mozdulat is súlyos balesethez vezethet. Az érintésvédelem – amelyeknek kialakítását minden estben szakember végzi -, ezt hivatott megelőzni.

Az érintésvédelem kielégítő állapotáról készült jegyzőkönyvet egy munkavédelmi ellenőrzés során is kérhetik!

Több éves tapasztalattal készítjük az érintésvédelem kialakítását, és a felülvizsgálatok lefolytatását, és kiállítjuk a megfelelő dokumentumokat is. Várjuk készséggel minden felmerülő kérdését vagy problémáját! Hívjon minket bizalommal!