Szabványossági felülvizsgálat

_0004_szabványossági felülvizsgálat

A biztonság életünk minden területén meghatározó, bezárjuk éjszaka ajtainkat, és vigyázzunk értékeinkre, családtagjainkra. A biztonság a munkahelyünkön és vállalkozásunk üzemeltetése során is kiemelt szerepet kell, hogy kapjon különös képen, ha ipari ágazatban tevékenykedünk.

A szabványossági felülvizsgálatok kötelező jellegűek, amelyeket az OTSZ jogszabályokban határozz meg. Minden új, vagy beüzemelés előtt álló létesítményben a villamos berendezés átadásához szükség van szabványossági felülvizsgálati jegyzőkönyvre.

A szabványossági felülvizsgálat elmulasztása súlyos büntetéseket von maga után. Az előírt rendeletek be nem tartása a Büntető Törvénykönyv szerint „foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés” következményével jár. Az előírt tűzvédelmi felülvizsgálatok elmulasztásáért pedig nagy összegű tűzvédelmi bírság is kiszabható.

A villamos berendezéseket első alkalommal az elkészülésük után kell ellenőrizni. Ez lehet új kivitelezés, felújítás, bővítés, de minden esetbe e felülvizsgálat a kiviteli munkák befejező része.

A Tűzvédelmi Szabványossági felülvizsgálat után Minősítő irat az MSZ 2364 sz. szabvány valamint a 28/2011. (IX.6) BM rendelet előírásai szerint készül. A szabványossági felülvizsgálatok szükségességét az MSZ 2364-610 sz. szabvány írja elő. Minden új, vagy beüzemelés előtt álló létesítményben a villamos berendezés átadásához szükség van Szabványossági Minősítő iratra.

Miért érdemes az Egyenérték Kft-re bízni a szabványossági felülvizsgálatot?

  • A megfelelő végzetségekkel, regisztrációkkal, tanúsítványokkal rendelkező tapasztalt szakemberek végzik
  • A legújabb rendeletek és szabványos ismerete
  • Szabályos jegyzőkönyv, dokumentációkészítés
  • Precíz munka

Hívjon minket bizalommal! A kollégáink készséggel fogadják minden felmerülő kérdését a szabványossági felülvizsgálatokról!