Villámvédelem

_0001_villámvédelem

A villámvédelem még mindig egy olyan témakör, amelyet a társadalom nem kezel eléggé nagy felelősséggel. A statisztikai adatok pedig egyre aggasztóbbak. Az elmúlt években a biztosítók adatai alapján 5-6 százalékkal nőtt a villámcsapások általi károk száma, és kárértékek pedig 7-8 százalékkal. A számok alapján is jól látható, hogy a villámvédelemmel érdemes foglalkozni! Cégünk már több évtizede foglalkozik villámvédelemmel, ezáltal a tapasztalat és a minőségi munkavégzés garantálható az Ön számára!

A villámvédelem minden lakóépület és nagyméretű épületnél OMTSZ szigorú rendeletei írják elő a kialakítását.

Hogyan működik a villámhárító?

  • A villámhárító egy olyan vezetőkből összeállított rendszer, mely a tereptárgy vagy épület tetején kialakított felfogó rudakból, – csúcsokból és – vezetőkből összeállított fémszerkezet segítségével a földbe vezeti az áramot, egy speciális levezető segítségével.
  • A levezető a villám által generált elektromos áram biztonságos levezetését hivatott ellátni a földelési pontig, ahol is a keletkezett elektromos áram biztonságosan szétoszlik.

Azonban a villámvédelem esetében a villámhárító megléte csak a kezdet. Nagyon fontos a belső villámhárítás kialakítása is, illetve ha még is becsapódta az égi fénycsík, akkor is a megfelelő védelemnek kell tovább biztosítania a lakóépületet. Elektromos berendezéseinkre nem csak a közvetlenül becsapódó villám tud nagy károkat okozni, de nagy feszültség miatt a közelben becsapódott villám is veszélyt jelent. Ezen problémák ellen túl feszültségvédelmi berendezésekkel, és belső villámvédelemmel tudjuk felkészíteni az épületet.

Ha villámvédelemről van szó, akkor hívjon minket bizalommal! Több éves tapasztalatunkkal, és erős szakmai képzettségünkkel, tudjunk Önt biztosítani, hogy a lehető legjobb megoldást fogjuk kivitelezni!